dinsdag 14 mei 2013

Ik heb er zo genoeg van...

Ik moet even mijn hart luchten. Ik zag een foto van een chimpansee die een geweer bedient, die aan het schieten is, dus. Hier is hij:


(foto facebook-pagina Anonymous ART of revolution)

Natuurlijk kun je kapitalisme, het kolonialisme, de rijken en de machtigen de schuld geven van al het geschiet en gemoord dat de mensen elkaar aandoen, socialisten doen dat graag. Maar ook de "verworpenen der aarde" doen het net zo goed. Oorlogen, massamoorden, genocide, doodstraf, vrij wapenbezit. Achter schieten en oorlog zit altijd een ideëel doel. Verdediging tegen agressie, verjagen van onrechtvaardige heersers, maar ook het bestrijden van een naburige stam, het misgunnen van andere godsdiensten, enz.

Ja, de strijders zijn helden, hoe meer "vijanden" ze hebben gedood, hoe grotere helden zijn het. Intussen ziet men niet hoe de bejubelaars van die helden zelf onderdrukkers zijn geworden, en als men dat wel ziet, dan hup, het geweer maar weer uit de kast en schieten maar.

Het ergste zijn die mensen, die gewapende strijd als doel op zich zien, zoals de nazi's bijvoorbeeld. Of zoals de moslimfanaten. Zogenaamd is de strijd een doel om "vrede" te bereiken, maar o wee als die vrede in zicht komt, dan weten ze niet hoe gauw ze dat moeten voorkomen, want eerst moet de hele wereld hun versie van de islam aanhangen, eerder kan er geen vrede zijn. Ook erg zijn dictators die hun positie bedreigd zien. Of mensen die heilig in de "bloed en bodem" theorie geloven, en dat zijn heus niet alleen de nazi's: alle nationalisten geloven erin, zie de Balkan, waar na de dood van Tito allerlei landjes en regio's elkaar gingen haten en be-oorlogen.  Waarom? Alleen om hun kleine natietje te laten "gloriëren", waarvan bijna niemand in de wereld ooit gehoord had. Montenegro? Bosnië? Slovenië? Servië? Kroatië?

Neem nou Syrië (over de grootmachten straks). Een dictator en godsdiensten die elkaar het licht in de ogen niet gunnen (al noemen ze zich alle vier moslims - de Alewieten, de Sjiïeten, de Soennieten en de djihadisten - een zijtak van de Soennieten), een ideale combinatie om er eens flink op los te schieten. De grote schuldige is Rusland (lees: Poetin), want dat is het land dat bang is dat het Westen een te dikke vinger in de pap krijgt in zijn achtertuin. Stel je voor dat daar het Libië- of Egypte-scenario wordt gevolgd! Assad is een marionet van Rusland. Maar goed, als er lang geschoten en gemoord is en het land (of wat ervan over is) "geregeerd" wordt door de djihadisten, heeft Rusland zijn zin. Niet Rusland, maar Amerika wordt door deze Jehova-getuigen met geweer gezien als de satanische vijand, met Israel als zijn profeet.

Je vraagt je af wat djihadisten eigenlijk tegen Amerika hebben, dat is toch ook zo'n schietgraag land bij tijd en wijle. Korea, Vietnam, atoombom op Japan, Irak, maar een ding moet je ze nageven: het verdrijven van de nazi's uit Europa, zij het met steun van Rusland, dat ook door die domme Hitler werd beoorloogd. Het kan niet zijn, wat de djihadisten beweren, dat Amerika zoveel moslimbroeders heeft gedood, want de meeste doodgeschoten moslims zijn door andere moslims gedood. Ach, het maakt niet uit, de woestijnstammen-cultuur schrijft voor dat er geschoten moet worden, en je moet dat doelwit nemen dat het grootste is (dan ben je namelijk zelf het dapperste) en dat jouw eer het meest heeft geschonden (namelijk door de grootste te zijn, terwijl jij dat eigenlijk had moeten zijn), en dat bovendien ongelovig is. Ongelovig kun je ook zijn als je jezelf moslim noemt, maar het niet bent, doordat je bv. je vrouw laat werken of je dochter laat studeren. En in Amerika, nota bene christenen of atheïsten, gebeurt dat massaal, reden te over dus om flink te schieten. Allah zij geprezen dat Amerika er is, dan kunnen we tenminste schieten! Het lijkt op het bekende lied van de monniken, waarin de zonde wordt geprezen, omdat we daardoor God om vergeving kunnen  bidden. ("Felix culpa")

Na een periode van Koude Oorlog is er nu weer een nieuwe Koude Oorlog ingetreden, rond de open haard van Syrië, met een elektrisch kacheltje in Noord-Korea. De grootmachten, als die gaan schieten, berg je dan maar, of liever: er valt dan niets meer te bergen. Als Rusland tekeer mag gaan in Tetsjenië, dan mag Amerika dat in Irak of Afghanistan (waar de Russen ook niets klaar kregen). China mag zijn gang gaan in Tibet. Als ze elkaar maar niet gaan bestoken, dan is er een Derde Wereldoorlog, en die gaat maar heel kort duren.

De gebiedjes waar nog mensapen leven, liggen buiten het belangstellings- en dus schietbereik van de Grootmachten. Als er straks nog maar een handjevol mensen overgebleven zullen zijn na het Grote Schieten, is er goed kans dat zij de macht gaan overnemen, na enkele generaties ongestoorde voortplanting. De mens is dom, de natuur slim.Geen opmerkingen:

Een reactie posten